گوسفند شیشک چیست؟ خواص گوشت شیشک

گوسفند شیشک نوعی پستاندار می باشد که از خوانواده گاو سانانان و گروه نشخوار کنندگان است.این نوع از گوسفند زنده دارای کاربرد های فراوانی از لحاظ شیر، گوشت، روغن و پشم می باشد، بنابراین این حیوان را به صورت گله ای نگهداری می نمایند. در این نوع نر و ماده دارای نام های مختلفی می باشد که به نرهای آنها راک یا قوچ و به ماده ها میش می گویند همچنین به گوسفندهایی که به تازگی بالغ شدند و توانایی تولید مثل دارند شیشک گویند. به صورت کلی به گوسفند شش تا یک ساله شیشک می گویند که بسیار دوست داشتنی و زیبا می باشند که به دلیل جثه ریز و کوچکی است که دارند.

گوشت شیشک چیست

گوشت گوسفند شیشک، یکی از خوش طعم ترین گوشت‌های قرمز است. گوسفند شیشک به گوشت بره نر به سن ۶ ماه تا ۱ سال گفته می‌شود و خاصیت‌های بسیار آن سبب شده است که در حال حاضر درخواست خرید آن بسیار زیاد باشد. پرورش گوسفند به دو شیوه پرواربندی و داشتی صورت می‌گیرد و به علت خواص زیاد در شیر و گوشت این دام، پرورش آن سودآور است.

تفاوت شیشک و بره چیست ؟

گوسفند شیشک و بره دو مفهوم متفاوت هستند. بره به گوشت گوسفند جوان با وزن کمتر از ۴۰ کیلوگرم و عمر کمتر از یک سال گفته می‌شود. در حالی که گوسفند شیشک به گوشت بره نر به سن ۶ ماه تا ۱ سال گفته می‌شود. گوسفند شیشک به دلیل خصوصیات خاصی که در این بازه زمانی دارد، مانند خوش طعمی و هضم آسانی، به عنوان یکی از خوش طعم ترین گوشت‌های قرمز شناخته شده است و درخواست خرید آن بیشتر از بره میباشد. به طور کلی، باید توجه داشت که بره گوشتی جوان و گرم است که معمولاً برای مصارف خوراکی استفاده می‌شود، در حالی که گوسفند شیشک به عنوان یکی از انواع خاص گوشت گوسفند شناخته شده است که در بسیاری از مناطق جهان برای مصارف خوراکی مورد استفاده قرار می‌گیرد

ویژگی های گوشت شیشک چیست؟

گوشتی که به عنوان گوشت شیشک برای استفاده افراد به بازار ارائه می شود، گوشت بره زیر یکسال می باشد. از ویژگی های این گوشت می توانیم به درصد بسیار پایین چربی در این گوشت اشاره نماییم، همچنین از میوگلوبین و پروتئین های مختلف سرشار می باشد. این گوشت خوشمزگی بالاتر از گوشت گاو و مرغ و خروس دارد و از محبوب ترین غذاهای موجود در جهان می باشد.

 

 

 

اگر علاقه‌مند هستید در مورد تفاوت گوشت گوسفند نر و ماده بدانید پیشنهاد میکنم این مطلب رو مشاهده کنید .

 

ارزش غذایی گوشت شیشک چیست؟

گوشت شیشک یا همان گوشت بره منبعی بسیار غنی از مواد مواد معدنی همانند آهن ، کلسیم ، منیزیم ، روی ، پتاسیم ، سلنیوم و مس می باشد. این گوشت علاوه بر دارا بودن مواد معدنی که گفته شد منبع بسیار غنی از ویتامین های گروه B هم مخی باشد.

گوشت بره حاوی بعضی از چربی های غیر اشباع می باشد که باید از مصرف زیاد آن پرهیز نمایید. گوشت بره تقریبا ۳٫۲ چربی اشباعی که روزانه شما نیاز دارید را تامین می نماید و همینطور شامل ۲۷ گرم پروتئین نیز است و بیش از ۳۳۰ کالری می باشد.

مزایای گوشت شیشک چیست ؟

  • جلوگیری از بروز سرطان : در گوشت بره لینولئیک اسید وجود دارد که این ترکیب از بروز سرطان سینه جلوگیری می کند و در مقابل آن مبارزه می نماید.
  • کمک به کاهش وزن : با اینکه میزان چربی های اشباع شده و کالری گوشت بره زیاد می باشد اما مصرف این گوشت سبب می شود که فرد به مدت طولانی احساس سیری نماید بنابراین افرادی که رژیم می گیرند با خوردن تکه ای از این گوشت هم به رژیم خود ادامه داده اند و هم احتیاجی به خوردن غذاهای بد مزه صرفا بخاطر لاغری نیست. گوشت بره باعث افزایش فعالیت متابولیک می شود و همینطور پروتئین های زیادی تولید می کند.
  • افزایش تراکم استخوان : وجود مواد معدنی نظیر فسفر و سلنیوم و روی که از جمله موارد لازم در تعیین میزان تراکم استخوان و سلامت استخوان ها می باشند باعث شده است تا تاثیر این گوشت بر این مورد نیز کاملا ثابت شود.
  • سلامت پوست : اسید های چرب امگا ۳ در این نوع گوشت به مقادیر زیاد و مختلف دیده می شود. وجود این موارد باعث می شود تا چین و چروک و لکه های پوستی از بین برود.
  • جلو گیری از بیماری کم خونی : مقدار زیادی از آهن و کلسیم در این نوع گوشت وجود دارد که در صورت مصرف، باعث می شود تا کم خونی در افراد به کمترین مقدار خود برسد و در دراز مدت نیز ریشه کن شود.
  • افزایش سیستم ایمنی بدن : روی از موارد مورد نیاز برای حفظ قدرت سیستم ایمنی می باشد و میزان درصد روی موجود در این نوع گوشت بسیار مناسب می باشد و در صورت مصرف می توان گفت که در حدود ۳۰ درصد از مقدار مورد نیاز را می تواند تامین کند و از این حیث بسیار با اهمیت می باشد.

 

مزایای گوشت شیشک

طبع گوشت شیشک سرد است یا گرم

طبق گفته‌های متخصصین، گوشت شیشک طبع سردی دارد. به طور کلی در طب سنتی به گوشت‌های قرمز طبع گرمی نسبت داده می‌شود، اما در مورد گوشت شیشک به دلیل خصوصیات آن، طبع سردی بیشتری دارد. به همین دلیل، برای مصرف بهتر گوشت شیشک، می‌توان آن را با گیاهان و ادویه‌هایی که دارای طبع گرم هستند استفاده نمایید.

زمان پخت گوشت شیشک

زمان پخت گوشت شیشک بستگی به نوع پخت و دما و ضخامت گوشت دارد. به طور کلی، پخت گوشت شیشک به دو صورت زیر صورت می‌گیرد:

  • پخت درون تابه: در این روش، تابه روی حرارت متوسط گرم خواهد شد و گوشت شیشک روی آن قرار می‌گیرد. طبق تجربه، برای پخت گوشت شیشک به اندازه کافی، بهتر است حداقل ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی حرارت متوسط درون تابه باشد. اما می‌توانید با توجه به ضخامت گوشت، زمان پخت را تنظیم کنید.
  • پخت درون فر: در این روش، گوشت شیشک روی نمایه فر قرار می‌گیرد و در دمای ۱۸۰-۲۰۰ درجه سانتی‌گراد حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پخت می‌شود. در این روش، می‌توانید بهترین نتیجه را با استفاده از یک ترمومتر داخلی برای گوشت بگیرید. می‌توانید زمان پخت را بر اساس وزن و ضخامت گوشت تنظیم کنید.

در هر صورت، بهتر است همیشه گوشت شیشک را به درستی پخت کنید تا از بیماری‌های ناشی از مواد غذایی نامناسب جلوگیری نمایید.