جایگاه مناسب برای نگهداری گوسفند زنده

تمام افرادی که مشغول دامپروری گوسفند زنده و به صورت کلی دام هستند، باید برای کسب بهره وری بالاتر برخی از نکات عملی و فنی مربوط به این حوزه را به طور کامل در نظر داشته باشند. اولین نکته خوراک گوسفند پرواری است  دومین و مهمترین این نکات ساخت جایگاهی مناسب نگهداری گوسفندان است. ساخت جایگاه مناسب باعث رعایت بهداشت و سلامت دام ها و در پی آن افزایش محصولات این حیوانات خواهد شد.

 ساختمان و محل نگهداری گوسفند زنده

افرادی که قصد دارند گوسفندان را پرواربندی نمایند؛ باید توجه کنند که تنها مهیا نمودن مواد غذایی برای آن ها کافی نیست و دلیل بر موفقیت در این شغل نیست بلکه باید ساختمان یا همان آغل مناسبی را برای گوسفندان تامین نمایند. به بیان دیگر باید جایگاه مناسبی برای نگهداری گوسفند زنده  ایجاد نمایند تا بتوانند در شب یا در زمستان از این حیوانات نگهداری کنند.

ساختمان نگهداری دام زنده باید کاملا اصولی ساخته شده باشد و معیار های استاندار بودن را به طور کامل داشته باشد، در هنگامی که می خواهید جایگاه مورد نظر را شروع به ساخت کنید حتما این نکته را در نظر داشته باشید که این ساختمان باید فاصله کافی را با محل سکونت افراد به دلیل رعایت نکات بهداشتی و جلوگیری از انتقال بیماری های مسری بین انسان و حیوان داشته باشد.

جایگاه مناسب گوسفند زنده

فضای نگهداری و پرورش گوسفندان

فضای نگهداری و پرورش گوسفندان بستگی به شرایط آب و هوایی و جغرافیایی منطقه و نوع گوسفندان دارد. در کل، گوسفندان به دمای معتدل و مرطوب علاقه دارند و در مناطقی با دمای بالا و خشکی شدید به سختی می توانند زندگی نمایند. برای نگهداری گوسفندان، بهتر است فضایی با پوشش گیاهی مناسب و محیطی با تهویه مناسب فراهم شود. همچنین باید فضایی برای تغذیه، آبیاری و تمیزکاری موجود باشد. این فضا می تواند شامل چراگاه ها، پرواربندها، سوله ها، حیاط ها و مراتع باشد.

در طراحی چراگاه ها و پرواربندها، باید به این نکته توجه کرد که گوسفندان به فضاهای باز دسترسی داشته باشند و در عین حال از نور خورشید و باد محافظت شوند. همچنین باید فضای کافی برای حرکت و تمرین داشته باشند. در مورد تغذیه گوسفندان، باید به دقت تغذیه آنها را بررسی نمایید و مطابق با نیازهای آنها، علوفه های مناسب را به آنها ارائه کنید. همچنین باید از دسترسی به آب تمیز و کافی برای آنها اطمینان حاصل شود.

ویژگی های ساختمان و  محل نگهداری گوسفند

  • محل جایگاه دام باید از ساختمان های مسکونی فاصل داشته باشد اما باید به فاصله ای باشد که شما دامدار اذیت نشود.
  • زمینی که برای جایگاه دام یا ساخت آغل استفاده می شود باید طوری باشد که از زمین های کشاورزی فاصله داشته باشد و کاملا به دور از مسیرهای سیل آسا باشد.
  • ساختمان های نگهداری جایگاه باید طوری مقاوم باشد که در برابر ورزش باد خراب نشود.
  • کف جایگاه باید مقاوم و غیر قابل نفوذ باشد.
  • از حداکثر تراکم و فضای موجود با حفظ میزان راندمان استفاده کنید
  • در ساختمان دامداری خود محلی را تحت عنوان زایشگاه تعبیه نمایید.
  • تجهیزات اطفای حریق را برای دامپروری خود قرار دهید
  • دیوارهای انبار ذخیره سازی علوفه و کنسانتره خود را برای جلوگیری از حیوانات و حشرات موذی عایق بندی کنید.

جایگاه مناسب گوسفند زنده

انواع جایگاه نگهداری گوسفند و دام زنده

دامپروری شغلی دیرینه می باشد که در مناطق روستایی و عشایری بسیار کاربرد دارد. در ین مناطق به صورت سنتی کار دامپروری را پیگیری می نمایند و به طور کلی یکی از سه نوع جایگاه نگهداری دام را مورد استفاده قرار می دهند که به شرح زیر می باشد:

  • جایگاه سنتی
  • جایگاه نوسازی شده
  • جایگاه بهسازی شده

سخن پایانی

در این مطلب از دامداران پاک درباره ساختمان و محل نگهداری گوسفند زنده و انواع جایگاه های نگهداری و ویژگیهای این جایگاه ها صحبت کردیم، چنانچه سوالاتی در این باره و یا درباره قیمت دام زنده دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۶۲۷۳۸۲۶ تماس بگیرید.