اطلاعات مربوط به مرغ و خروس نژاد سلطان
وطن اصلی نژاد مرغ و خروس زنده سلطان کشوری به نام ترکیه است که این کشور از قدمت و تاریخ زیادی برخوردار میباشد، در زمان امپراطوری عثمانی مرغ و خروس سلطان در بین سلاطین و پادشاهان عثمانی از محبوبیت بسیاری برخوردار بود و این مرغ و خروس ها را در باغ های اشرافی نگهداری میکردند، به همین دلیل این مرغ و خروس سلطان در گذشته به نام مرغ و خروس عثمانی در بین افراد شهرت داشت.
مرغ و خروس نژاد سلطان دارای خصوصیات ظاهری و آرایش پر و بال و کاکل منحصر به فردی برخوردار میباشد به همین دلایل این مرغ و خروس ها را نسبت به سایر نژادهای دیگر متمایز مینماید، این نژاد از محبوب ترین نژادها در بین پرورش دهندگان مرغ و خروس زینتی میباشد. امروزه مرغ و خروس سلطان اصیل، خالص از با ارزش ترین نژادها میباشد.
خصوصیات ظاهری مرغ و خروس نژاد سلطان
مرغ و خروس سلطان دارای سینه بزرگ، شانه به شکل v ریش و تاج پر پشت و همچنین بال های بلند میباشد که ران ها را میپوشاند، پاهای آن ها راست و پوشیده شده از پر است و در هر پا ۵ انگشت دارد. رنگ این مرغ و خروس ها به رنگ سفید و ران های تکه تکه میباشد، در اثر آمیزش این مرغ و خروس ها با مرغ و خروس لهستانی رنگ هایی همانند سفید و سیاه و… نیز وجود دارند، وزن خروس این نژاد ۳ کیلو گرم و مرغ های این نژاد ۲ کیلوگرم میباشد.
نژاد سلطان بسیار آرام هستند و در رطوبت بالا دوام نمیآورند، بهتر است بدانید مرغ سلطان توسط زنی که مالک جوجه سلطان به رنگ سفید بود به آمریکا راه پیدا نمود . در سال ۱۸۷۴ توسط النجمن طیور به ثبت رسمی رسید. برخی از پرورش دهندگان مرغ نژاد سلطان این مرغ ها را نژاد لهستانی آمیزش دادند که حاصل این عمل مرغ های سلطان بودند.
محل نگهداری مرغ و خروس سلطان
به دلیل اینکه نژاد مرغ و خروس بسیار آرام هستند میتوانید آن ها را در فضای بسیار کوچکی نیز نگهداری نمایید، فضای مورد نیاز برای نگهداری این نژاد حداقل ۱۰ متر مربع است که فضای مناسبی برای زاد آوری و فعالیت زیستی و همچنین حفظ سلامتی آن ها میباشد. اگر فضایی کوچکتر از این برای نگهداری مرغ و خروس نژاد سلطان در نظر دارید بهتر است ارتفاع ۱۵۰سانتی متر را در نظر بگیرید تادر هنگام پر زدن آن ها باعث شکستگی و صدمه دیدن پرهای این پرندگان نشود.
مناسب ترین بستر برای نگهداری مرغ و خروس نژاد سلطان
بستری مناسب این گونه از طیور میباشد که پوشیده شده از ماسه، پوشال چوب، علوفه خشک و همانند این ها باشد؛ زیرا نواحی پای این طیور حساس است و باید در رطوبت قرار نگیرند. سن بلوغ این نژاد ۶ ماهگی و تعداد تخمگذاری آن ها در سال ۱۸۰ عدد میباشد.
پرورش نژاد سلطان در منزل
این نژاد به علت دارا بودن پرهای بسیار از جذابیت فراوانی در بین افراد برخوردار است، و به نام مرغ و خروس های زینتی به فروش میرسند. افراد بسیاری علاقمند به این نوع از طیور هستند و دوست دارند تا نمونه ای از این پرندگان را در منزل خود پرورش دهند، این مرغ و خروس ها به دلیل شرایط نگهداری راحت و پرهای زیبایی که دارد از طرفداران بسیاری برخوردار است.
نژاد سلطان از جثه کوچکی برخوردار است و گوشت کمی نیز تولید مینماید؛ این نژاد به طور متوسط بین ۶۰ تا ۸۰ تخم در سال میگذارند پس از لحاظ اقتصادی نیز پرورش آن ها به عنوان مرغ گوشتی و تخم گذار به صرفه نمیباشد، تخم های مرغ نژاد سلطان کوچک و سفید رنگ است.
پرورش مرغ و خروس نژاد سلطان چگونه است؟
پرورش این مرغ ها کار سختی نمیباشد و تمام شرایط پرورش مرغ و خروس های معمولی را دارا هستند همانند:
- دمای مناسب برای پرورش سلطان ۲۲ تا ۲۶ درجه سانتی گراد است. سرما و گرمای زیاد برای پرنده مضر میباشد.
- از آنجا که روی پا و انگشتان نژاد سلطان تعداد زیادی پر وجود دارد باید به بهداشت کف محیط پرورش بسیار توجه نمایید.
- کثیف بودن بستر می تواند باعث کثیفی پرها شود که هم از زیبایی آنها میکاهد و هم احتمال آلودگی و بیماری را افزایش میدهد. میتوان بستر را از پوشال، چوب، کاه یا علف خشک پر کرد تا مانع کثیف شدن پرهای پاها شود.
- استفاده از خاک اره ریز برای بستر پرورش مناسب نیست. خاک اره زمینه رشد میکروب ها را فراهم میکند و باعث بروز بیماری در پرنده میشود.
- سلطان نسبت به رطوبت بسیار حساس است پس باید تلاش کرد تا رطوبت محیط به طور کامل کنترل شود و از حد طبیعی فراتر نرود. رطوبت بالا باعث افزایش رشد باکتری ها و قارچ های بیماریزا میشود.
مرغ و خروس های سلطان پرندگانی بسیار آرام هستند و فضای زیادی برای پرورش نیاز ندارند، تخم مرغ های این نژاد را میتوانید به درون دستگاه های جوجه کشی معمولی قرار دهید. دمای دستگاه برای قرار گرفتن تخم مرغ ها و چرخش تخم مرغ ها بسیار مهم است و شما باید با مشورت با فرد متخصص عمل جوجه کشی را انجام دهید که بعد از ۲۳ روز جوجه ها از تخم بیرون خواهند آمد.
نوعی مرغ و خروس زینتی وجود دارد که شما میتوانید با کلیک بر روی لینک ۵ نژاد برتر مرغ و خروس زینتی را ببینید.