بیماری ذات الریه در گوسفند زنده|دامداران پاک
بیماری ذات الریه از بیماری های رایج در میان گاو و گوسفند زنده می باشد، که انتقال این بیماری به ضعف سیستم ایمنی در دام زنده بستگی دارد. دام ها در هنگام تولد تا یکی دو ماه ابتدایی دارای سیستم ایمنی بسیار ضعیفی هستند و قدرت بدنی آن ها به اندازه کافی نمی باشد. ضعف در سیستم ایمنی در این سن بر علت تغذیه نادرست و یا رشد ناقص می باشد.
بیماری ذات الریه در گوسفنده زنده
بیماری ذات الریه گوسفند بیشتر در دام ها مشاهده می شود سیستم ایمنی پایینی دارند، میکروب های این بیماری می توانند از طریق باکتری، ویروس ها و پلاسمای میکروبی و آلوده به بدن دام ها وارد شوند.
این بیماری بیشتر در دام های دو تا سه ماهه دیده می شود، زیرا سیستم ایمنی بدن بسیار ضعیفی دارند. ذات الریه همراه با میکروب ها و باکتری هایی در بدن دام نفوذ می نمایند، که این ویروس ها باعث ضعیف شدن سیستم دافعی بدن گوسفندان و گوساله ها می شود که بیمارهای گوناگون را بوجود خواهد آورد.
علائم بیماری ذات الریه در دام زنده
- شایع ترین و نمایان ترین علائم بیماری ذات الریه تب بسیار شدید در بین دام ها است.
- اگر گوسفند زنده دچار تنفس های غیر عادی شد به این صورت که تعداد نفس های او روبه افزایش بود، می تواند نشان از بیماری ذات الریه باشد.
- یکی دیگر از علائم بیماری ذات الریه در بین گوساله ها هنگام شیر خوردن نمایان می شود، به این صورت که خوردن شیر برای گوساله سخت می باشد.
- اگر از چشم گوسفند بدون دلیل آب بریزد ممکن است نشان از بیماری ذات الریه باشد همچنین سرفه کردن و نداشتن اشتها جزء علائم بیماری ذات الزیه می باشد.
عواملی که خطر شیوع این بیماری را افزایش می دهند
- تغذیه بیش از حد دام با شیر
- تراکم بیش از حد دام ها در جایگاه
- عدم تهویه مناسب در جایگاه و آلودگی هوای آن
- عدم تغذیه دام با آغوز تازه
- خیس و مرطوب بودن جایگاه نگهداری دامها
- کمبود ویتامین های A ،D و E که موجب کاهش مقاومت بدن در برابر بیماری می شوند.
- عدم رعایت بهداشت جایگاه و ضدعفونی نکردن به موقع آن
- بی توجهی به مساله بهداشت در سالن گوساله ها
- سرمای بیش از حد در محل نگهداری دام
روش های پیشگیری از بیماری ذات الریه در دام
دستورالعمل های مختلفی وجود دارد که با رعایت آنها می توانید تا حد زیادی از سلامت دام خود آسوده خاطر شوید. از جمله این نکات می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- توجه دائم به سلامت دام و بازرسی آنها. در این صورت متوجه کوچک ترین علائم مشکوک شده و با اطلاع به دامپزشک از شیوع و گسترش آن جلوگیری می شود.
- واکسیناسیون مرتب دام در زمان مقرر که نقش زیادی در سلامتی دام دارد.
- توجه به پاکسازی محیط نگهداری دام و ضدعفونی کردن دائم بخش های مختلف آن
- توجه به مطلوب بودن هوای محیط از لحاظ دما و میزان رطوبت
- توجه به تغذیه دام، تنوع و وجود مواد مغذی کافی
سخن پایانی
در این مطلب از دامداران پاک درباره بیماری ذات الریه در دام زنده به طور کامل صحبت کردیم، در مطلب دیگری دربراه بیماری های انگلی نیز صحبت کردیم چنانچه در این زمینه سوالاتی دارید یا برای اطلاع از قیمت گوسفند زنده اطلاعاتی نیاز داشتید می توانید با شماره گیری ۰۹۱۲۶۲۷۳۸۲۶ با ما در تماس باشید.