چگونگی مقابله با مگس ها در دامداری

با شروع شدن فصل گرما، حشرات و مگس ها به دامداری ها و گوسفند و گوساله زنده هجوم می آورند و با اینکار باعث خسارت های بسیار بزرگی به دام ها خواهند شد یکی از راه های مقابله با این مشکل پشم چینی میباشد که دارای اصول است و در مطلبی به طور کامل درمورد این موضع صحبت کردیم.. پس دامداران باید همیشه راهی را برای از بین بردن این مگس های مزاحم در میان دام های خود بیایند. بعضی از حشرات بسته به منطقه جغرافیایی که دام ها در آنجا قرار دارند متفاوت می‌باشند، برخی باعث آژار فیزیکی  و برخی نیز بهداشت دام را به خطر خواهد انداخت ولی برخی دیگر نیز باعث آسیب بسیار جدی و برگشت ناپذیر خواهند شد.

رعایت بهداشت برای از بین بردن مگس در دامداری

از روش هایی که برای از بین بردن و یا کنترل مگس ها در دامداری ها وجود دارد این می‌باشد که، به صورت صحیح و کنترل شده فاضلاب هایی که وجود دارد را دفع نمایید. شما باید تا جایی که می‌توانید محل نگهداری دام ها را خشک نگه دارید این نکته نیز باید در نظر داشته باشید که کگوساله در زمان تولد ترشحاتی از بدنش خارج می‌شود که باعث جذب مگس ها خواهد شد، که باید این ترشحات را برای کاهش مگس ها در نظر داشته باشید.

همچنین باید به صورت روزانه بستر دام ها را تمیز نمایید تا از تکثیر مگس ها و سایر حشرات جلوگیری نمایید، رعایت نمودن بهداشت راهی بسیار آسان باید رفع مگس ها است.

از بین بردن مگس در دامداری

بهترین راه برای از بین بردن مگس در دامداری، استفاده از روش‌های طبیعی و غیر شیمیایی مانند نصب تله‌های مگس، استفاده از دیوارهای پر از نقاط چسبنده، استفاده از گیاهان دارویی مانند نعناع، بابونه و آویشن، استفاده از حشره‌کش‌های طبیعی مانند روغن نیمه شستشو و استفاده از ماشین‌آلات مگس‌کش می‌باشد. همچنین، می‌توان با حفظ بهداشت دامداری و دور ریختن زباله‌های دامی، جلوی رشد و تکثیر مگس‌ها را گرفت.

از بین بردن مگس در دامداری با افزودنی های خوراکی

در این روش باید افزودنی های خوراکی را به غذای دام اضافه نمایید که باعث کنترل تلید مثل مگس خواهد شد. دام ها این غذا را می خورند و بعد از طریق مدفوع دفع می‌نمایند. موادی که در مدفوع آن ها وجود دارد باعث از بین رفتن تخم یا لارو مگس می‌شود. ولی بهتر است بدانید که اثرگذاری این مواد نیز به صورت موقتی است و در مناطق مرطوب تاثیر چندانی نخواهد گذاشت.

استفاده از سم برای از بین بردن مگس در دامداری

ترفندی که برای از بین بردن مگس در دامداری بسیار مرسوم است استفاده از سم و مواد شیمیایی می‌باشد. استفاده زا سم به صورت های مختلف انجام می‌شود برخی به صورت پودر و اسپری است و مستقیما بر روی حشره پاشیده خواهد شد. این نوع سم باید مستقیما بر روی مگس پاشیده شود به همین دلیل باید در زمانی انجام شود که مگس ها کم تجرک تر می‌باشند؛ که این زمان در هنگام غروب . شب و یا صبح زود می‌باشد که بهترین زمان برای سمپاشی است، این کار باید بعد از دو تا سه هفته دوباره تکرار شود.

 

مگس در دامداری

روش دیگر برای سم پاشی استفاده از طعمه است، که در این روش سم را در محلی که مگس ها تجمع دارند قرار می‌دهیم وس پسمگس هایی که مرده اند را جمع می‌‌کنیم و سم جدیدی را در محل قرا می دهیم. روش دیگر نیز اسپری کردن سم بر روی کودهای آن‌ها است که اینکار باعث کنترل لاروها می‌شود.

روش دیگر استفاده از طعمه است. در این روش سم را در محل تجمع مگس ها قرار داده و سپس مگس هایی که مرده اند را جمع آوری کرده و سم جدیدی در محل قرار می دهیم. روش دیگر اسپری کردن سم بر روی کودهای آنها است؛ این کار موجب کنترل لاروها می گردد.

راه درمان مگس گوسفندی

برای درمان مگس گوسفندی، ابتدا باید پوست گوسفند را با محلول ضد عفونی کنید. سپس از یکی از روش‌های زیر برای کنترل مگس استفاده کنید:

  1. استفاده از محصولات شیمیایی مانند اسپری‌ها و پودرها که حاوی ترکیبات شیمیایی مختلفی هستند و مگس را می‌کشند.
  2. استفاده از روش‌های طبیعی مانند استفاده از روغن‌های طبیعی مانند روغن نیمه شستشو و استفاده از گیاهان دارویی مانند نعناع و بابونه.
  3. استفاده از ماشین‌آلات مگس‌کش مانند دستگاه‌های چسبنده و دستگاه‌های جذب مگس.

همچنین، برای جلوگیری از ابتلا به مگس گوسفندی، باید بهداشت گوسفندان را حفظ کرده و از آنها مراقبت کنید. به علاوه، باید از تمامی زباله‌های دامی و بازدید منظم از گوسفندان برای شناسایی و درمان اولیه هر گونه علائم بیماری جلوگیری کنید.

بهترین سم برای دامداری

استفاده از سم‌های شیمیایی در دامداری در صورت لزوم و با توجه به مقررات بهداشتی ممنوع است و می‌تواند برای دام‌ها و محیط زیست آسیب‌های جدی ایجاد کند. به جای این روش، روش‌های طبیعی و غیر شیمیایی مانند استفاده از دیوارهای پر از نقاط چسبنده برای مگس‌ها، استفاده از تله‌های مگس، استفاده از گیاهان دارویی مانند نعناع و بابونه و استفاده از ماشین‌آلات مگس‌کش مانند دستگاه‌های چسبنده و دستگاه‌های جذب مگس، می‌تواند موثر و ایمن باشد. همچنین، تمیزی و بهداشت دامداری و استفاده از جایگاه‌های ضد عفونی باعث کاهش تعداد حشرات و عفونت‌های دامی می‌شود. در صورت نیاز به استفاده از سم، باید با یک کارشناس بهداشت دامداری مشورت کرد و در صورت لزوم اقدام کرد.

خسارت‌های هجوم مگس ها به دام ها

 

خسارت‌های هجوم مگس ها به دام ها

  1. کاهش مصرف خوراک و کاهش تولید شیر
  2. انتقال بیماری‌ها بخصوص اسهال، عفونت چشم، ورم پستان و بیماری‌های تنفسی
  3. سلب آسایش دام بدلیل نیش زدن، ایستادن بیش از حد، ناراحتی‌های مرتبط با تخریب سم
  4. کاهش کیفیت شیر
  5. هزینه‌های بالای سم پاشی، مقاومت مگس و آلودگی محیط زیست
  6. کاهش عملکرد پرسنل دامداری بدلیل مزاحمت مگس