گوساله پرواری

پرواربندی گوساله راهی بسیار اقتصادی برای پرورش و تولید گوشت و سایر فراورده های دامی می‌‌باشد. با افزایش جمعیت و افزایش تقاضا برای محصولات دام کم کم شیوه های مدرن جایگزین شیوه های سنتی شد. راه مناسب برای تامین پروتئین حیوانی پرواربندی گوساله است، در روش پرواربندی، گوشت دام به دلیل ذخیره چربی در بافت های عضلانی تردتر و خوشمزه تر است ولی توجه داشته باشید که مدت زمان پرواربندی زیاد طولانی نشود.

آشنایی با اصول پرواربندی گوساله

برای پرواربندی دام همانند پرواربندی گاو باید گوساله ها قبل از ۵ ماهگی برای پرواربندی و نگهداری جدا شوند و در مدت زمان مشخصی به وزن بالاتر برسند. عوامل زیادی در پرواربندی دام اثرگذار استکه برخی از این عوامل شامل: نوع و سن دام، تغذیه و نگهداری از دام، سن کشتار، دانش و تجربه دامپرور می‌باشد.

پرواربندی گوساله به معنای چاق نمودن دام و افزایش وزن و زیاد شدن گوشت با استفاده از جیره اصولی است و در فضای دامداری که تاسیسات لازم برای تغذیه خوراک و آب را دارند نگهداری می‌شوند. تغذیه گوساله به دو صورت ماشینی و دستی برای تولید گوشت انجام می‌شود، و هدف اصلی از نگهداری گوساله پرواری تولید گوشت است.

انواع روش های پرواربندی در گاو و گوساله

پرواربندی روشی مدرن و سودآور برای پرورش دام، تولید گوشت و فراورده های دامی است که در کشور ما هم طرفداران فراوانی دارد. به صورت کلی در دهه های اخیر به دلیل افزایش جمعیت، روش های سنتی پرورش دام برای تامین نمودن پروتئین مورد نیاز این جمعیت دیر پاسخگو نمی‌باشد و روش مدرن مورد نیاز است.

پرواربندی از روش های بسیار خوب برای تامین پروتئین حیوانی در مقیاس بزرگ است. گوشت دام پرواری شده بسیار لذیذ است، در روش پرواربندی، گوساله ها در جایگاه های اختصاصی قرار می‌گیرند که این کار برای پیشگیری از ابتلای دام به بیماری‌های واگیر است.

 

اصول پرواربندی گوساله

عوامل موثر در پرواربندی گاو و گوساله

پرواربندی گاو گوساله به عواملی همچون نوع گاو و سن کشتار بستگی دارد. انواع گونه های پرورشی دام شامل، گاوهای شیری و گاوهای دوکاره و گوشتی هستند. ناگفته نماند که میزان تغذیه و کیفیت تغذیه گوساله و گاو نیز تاثیر بسیاری در رشد و نمو آن دارد. پرواربندی دام با توجه به نژاد و نوع پرورش و مراحل تولید در سن های مختلف انجام می‌شود.

برای پرواربندی گوساله های شیری سن ۳ تا ۵ ماهگی، برای گوساله های نر جوان سن ۸ تا ۱۲ ماهگی که سریعا پس از شیر گرفتن پرواری می شوند، گوساله هایی که تغذیه آن ها در ابتدا خوب بوده و در فصل زمستان تغذیه ای با کیفیتی نداشته اند سن ۲۴ تا ۳۰ ماهگی، گاوهایی که در مرتع تغذیه می کنند نیز در سن ۳ تا ۴ سالگی پروار می گردند.

مقدار مصرف خوراک روزانه گوساله

هر گوساله به طور متوسط ۲ الی ۳ درصد وزن بدن خوراک مصرف می‌نماید. که بهتر است در ماه های اول رشد جهت رشد بهتر از کنسانتره با پروتئین بالای ۱۴ درصد استفاده شود . مدت زمان پرواربندی بستگی به نژاد و جیره مصرفی و بازار هدف دارد، ولی به صورت کلی طول مدت آن بین ۶ ماه الی ۱۱ ماه در نظر گرفته می‌شود .

سخن پایانی

در این مطلب از دامداران پاک به طور کامل درباره اصول پرواربندی گوساله صحبت کردیم، چنانه قصد خرید گوساله را داشتید می‌توانید از طریق شماره گیری ۰۹۱۲۶۲۷۳۸۲۶ گوساله مورد نظر خود را سفارش دهید.

3.7/5 - (13 امتیاز)