علت بوی بد گوشت گوسفندی

گوشت گوسفندی به دلیل طعم و ارزش غذایی بالایی که دارد، یکی از پرطرفدارترین انواع گوشت در ایران است. اما گاهی اوقات ممکن است با بوی بدی در گوشت گوسفندی مواجه شویم. این بو می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

علل بوی بد گوشت گوسفندی:

  • فساد گوشت: یکی از شایع‌ترین علل بوی بد گوشت گوسفندی، فساد آن است. گوشت فاسد معمولاً بوی ترشیدگی، تعفن یا بوی گوشت سوخته می‌دهد. در این صورت باید گوشت را دور ریخت.
  • عفونت گوشت: عفونت گوشت نیز می‌تواند باعث بوی بد آن شود. این عفونت معمولاً ناشی از باکتری‌ها، قارچ‌ها یا انگل‌ها است. گوشت آلوده به عفونت معمولاً بوی ترشیدگی، تعفن یا بوی گوشت سوخته می‌دهد. در این صورت باید گوشت را دور ریخت.
  • تغذیه نامناسب دام: تغذیه نامناسب دام نیز می‌تواند باعث بوی بد گوشت آن شود. مصرف برخی از مواد غذایی مانند حبوبات، سیر، پیاز و برخی از سبزیجات می‌تواند باعث ایجاد بوی بد در گوشت شود.
  • شرایط نگهداری نامناسب گوشت: نگهداری نامناسب گوشت نیز می‌تواند باعث بوی بد آن شود. نگهداری گوشت در دمای بالا یا در معرض نور خورشید می‌تواند باعث رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها شود و در نتیجه بوی بد گوشت را ایجاد کند.

چرا گوشت گوسفندی بو میده  بوی به عوامل بسیاری بستگی دارد که با شناخت هر یک از این عوامل می توانید علت اصلی بوی بد گوشت را متوجه شوید همچنین در صورتی که لاشه دام بوی غیر طبیعی دهد نباید از آن استفاده نمایید. شما با شناخت کامل درباره بوی غیر طبیعی می توانید به منشا اصلی این بو پی برده که در این مطلب درباره منشاء بوهای غیر طبیعی در گوشت توضیح خواهیم داد همراه ما باشید. جهت اطلاع از قیمت گوسفند زنده با شماره ۰۹۱۲۶۲۷۳۸۲۶ تماس حاصل نمایید.

 

بوی گوشت

علت بوی بد گوشت گوسفندی

بوی گوشت خراب معمولا به دلیل فساد آن میباشد. اگر گوشت را به مدت طولانی در دمای بالا نگه دارید، باکتری‌هایی که باعث فساد آن می‌شوند، می‌توانند رشد کنند و باعث تولید گازهایی مانند سولفید هیدروژن و آمین‌ها شوند که باعث بوی نامطبوع گوشت می‌شوند. برای جلوگیری از فساد گوشت، آن را در دمای مناسب و به مدت زمان معقول نگه دارید و در صورتی که بوی نامطبوعی از آن حس کردید، بهتر است آن را دور بیندازیدو به مصرف آن ادامه ندهید. همچنین، برای اطمینان از اینکه گوشت شما سالم است، بهتر است آن را از فروشگاه‌ها و مراکز معتبر خریداری نمایید.

از بین بردن بوی بد گوشت گوسفندی

اگر با گوشت گوسفندی با بوی بد مواجه شدید، می‌توانید از روش‌های زیر برای رفع بوی بد آن استفاده کنید:

  • شستشوی گوشت: شستشوی گوشت با آب سرد می‌تواند تا حدی بوی بد آن را کاهش دهد.
  • استفاده از سرکه: سرکه یک ماده اسیدی است که می‌تواند به از بین بردن باکتری‌ها و قارچ‌ها کمک کند. برای رفع بوی بد گوشت گوسفندی می‌توانید مقداری سرکه را به گوشت اضافه کنید و سپس آن را به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید.
  • استفاده از نمک: نمک نیز می‌تواند به از بین بردن باکتری‌ها و قارچ‌ها کمک کند. برای رفع بوی بد گوشت گوسفندی می‌توانید مقداری نمک را به گوشت اضافه کنید و سپس آن را به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید.
  • استفاده از ادویه‌جات: برخی از ادویه‌جات مانند دارچین، زعفران و هل می‌توانند به کاهش بوی بد گوشت گوسفندی کمک کنند. برای رفع بوی بد گوشت گوسفندی می‌توانید مقداری از این ادویه‌جات را به گوشت اضافه کنید و سپس آن را به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید.

لازم به ذکر است که برای جلوگیری از بوی بد گوشت، بهتر است گوشت را در دمای مناسب نگه دارید و از مراکز معتبر خریداری کنید.

بوهای مختلف گوشت

 

  • بوی خون: گوشت تازه معمولاً بوی خون می دهد. این بو طبیعی است و معمولاً پس از پختن گوشت از بین می رود.
  • بوی ترشیدگی: گوشت فاسد معمولاً بوی ترشیدگی می دهد. این بو ناشی از رشد باکتری ها در گوشت است. گوشت فاسد را نباید مصرف کرد.
  • بوی تعفن: گوشت آلوده به عفونت معمولاً بوی تعفن می دهد. این بو ناشی از رشد باکتری ها، قارچ ها یا انگل ها در گوشت است. گوشت آلوده به عفونت را نباید مصرف کرد.
  • بوی تند: برخی از گوشت ها، مانند گوشت گوسفند، بوی تند طبیعی دارند. این بو معمولاً پس از پختن گوشت از بین می رود.
  •  بوی ضخم: بوی ضخم در گوشت می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی چون: فساد گوشت، عفونت گوشت، تغذیه نامناسب دام، شرایط نگهداری نامناسب گوشت

بوی بد لاشه میتواند علامت وجود بیماری در دام باشد؟

بوی شیرین استون در عضلات لاشه گاو علامت ابتلای دام به بیماری کتوز می باشد و استشمام بوی بد استون در بافت های چربی کلیه و عضلات دام نیز نشان دهنده مبتلا بودن دام به بیماری تب شیر می باشد.

بوی استن ماهیچه علامت وجود تب در دام می باشد، این بو از لاشه دام هایی که بلافاصله پس از زایمان ذبح شده اند نیز قابل استشمام می باشد. لاشه دام هایی که به بیماری شاربن علامتی متبلا بوده اند نیز بوی خاصی می دهد، بوی ترشیدگی گوشت میتواند علامت عفونی بودن گوشت باشد و باید بلافاصله معدوم شود.

 

گوشت گوسفندی

نحوه اثبات وجود استون در لاشه

بوی استون لاشه میتواند ناشی از چند بیماری مختلف باشد. برای تعیین دقیق وجود استون در گوشت از معرف رترا استفاده میکنند. برای این کار ۱۰ گرم از گوشت مورد نظر را در یک لوله آزمایش حاوی ۱۵ سی سی آب می اندازند و سپس معرف روترا (به اندازه یک قاشق چای خوری) را به این مواد اضافه میکنند. چند دقیقه لوله آزمایش را تکان میدهند و در صورتی که رنگ محتویات لوله آزمایش ارغوانی شد نشان دهنده وجود استون در گوشت خواهد بود. در صورت مثبت بودن این آزمایش لاشه باید ضبط شود.

 

 

برای جلوگیری از بوی بد گوشت، باید از خرید گوشت فاسد یا گوشتی که از دامی که به درستی تغذیه نشده است، خودداری کنید. گوشت را باید در دمای مناسب نگهداری کنید. دمای مناسب برای نگهداری گوشت، ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد است. گوشت را نباید به مدت طولانی در معرض نور خورشید قرار دهید.