همه چیز درباره دامداری[ سود حاصل از دامداری+مزایا و معایب آن]

تمام افرادی که علاقمند به پرورش دام زنده یا همان دامداری هستند، اولین سوالی که در ذهن آن ها شکل میگیرد این می باشد که درآمد دامداری چه میزانی است و در کل آیا شغل راحت و پر سودی می باشد یا خیر؟ در این مطلب از دامداران پاک به پرسش این افراد پاسخ منطقی می دهیم تا با اطمینان وارد این حرفه شوند و موفق گردند، بنابراین تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

خوشبختانه شغل دامداری و دامپروری از میزان سود مناسبی در مقایسه با سایر مشاغل پر ریسک می باشد که این مسئله خود باعث می شود که افراد هر چه بیشتر بخواهند در مورد ویژگی های این شغل بیشتر بدانند و به آن ورود پیدا کنند.

 

همه چیز درباره دامداری

چند نکته مهم قبل از شروع پرواربندی گوسفند

  • آیا پرواربندی بره به اندازه کافی سود داره؟
  • جیره مناسب پروار که هم هزینه زیادی نداشته باشه، هم قیمت تموم شدش زیاد نشه.
  •  ابتدا چه نژادی را انتخاب کنیم؟؟؟
  • چطور و از کجا شروع کنم؟
  •  جایگاه مناسب پرواربندی
  • چه بره ای مناسب پروار است؟ از نظر ظاهر و سلامت
  •  سیاست های خرید و فروش در پرواربندی بره

مزایای گوسفند پرواری چیست؟

  1. حفظ مراتع کشور
  2. استفاده از محصولات جنبی
  3. ایجاد اشتغال
  4. تولید گوشت
  5. مرغوبیت گوشت

روش های کسب سود در شغل دامپروری و دامداری

بدست آوردن درآمد دامداری گوسفندی روش های مختلفی دارد به این صورت که شما می توانید با فروش شیر، گوشت، بره، کود، پوست و سایر محصولات لبنی سود خوبی را کسب نمایید.

کار پرواربندی بره در طی مدت زمان مشخص ، پرورش و فروش نژادهای چند قلوزا ، فعالیت در حوزه تولید شیر و محصولات لبنی سه حوزه مختلف در شغل دامپروری برای کسب درآمد و سودآوری است که شما می توانید بر اساس اهداف و علایق خود هر کدام را که بخواهید انتخاب نمایید.

 

روش های کسب سود در شغل دامپروری و دامداری

حداقل سرمایه لازم برای دامداری

این شغل از مشاغلی می باشد که نیاز به سرمایه اولیه فراوانی ندارد. شما با سرمایه زیر ۱۰۰ میلیون تومان می توانید به راحتی این کار را شروع نمایید و با رعایت کردن تمام نکات اصولی دامداری، کم کم کار خود را توسعه دهید. این را در نظر داشته باشید که شما علاوه بر تهیه دام نیازمند یک جایگاه مناسب برای انجام دادن کار پرورش نیز هستید.

میزان سود پرورش گوسفند

امروزه با وجود تنوع فراوان در بازارهای سرمایه همانند؛ بورس، ارز، مسکن و … که برای سود آوری، کسب و کارهای تولیدی مخصوصا دامپروری از ریسک بسیار پایینی برخوردار می باشد. وارد شدن به حوزه های دلالی باعث آسیب زدن به جنبه های مختلف اقتصادی کشور خواهد شد.

اگر شما نیز به دنبال راهی برای دست یافتن به سود می باشید، پیشنهاد میکنیم که وارد حوزه هایی همانند دامپروری شوید؛ زیرا دامپروری جزئی از نیازهای کشور می باشد که نه تنها در طول زمان کاهش پیدا نمی کند بلکه همواره رشد نیز می کند. و با انجام کارهای اصولی می تواند سودهای بسیار بیشتری نسبت به سایر بازرتارهای سرمایه ای داشته باشد.

در ظاهر افرادی که قصد ورود به حرفه دامداری را دارند این تصور را دارند که شغل دامدارای بسیار راحت است ولی یک دامدار باید اطلاعات کاملی را درباره انواع بیماری های گاو و گوسفندان داشته باشد. دامداران نقش بسیار مهمی را در تولید لبنیات و گوشت در کشور دارند، به دلیل سختی هایی که این کار دارد افراد ممکن است کمتر وارد این حرفه شوند. دامداران در کنار سختی های این کار علاوه بر حفظ سرمایه اصلی خود یعنی دام هایشان بتوانند نیاز های زندگی خود و خانواده را هم تامین کنند.

افرادی که حرفه دامداری را انتخاب می‌نمایند علاوه بر اینکه باید مراقب سلامتی دام ها باشند و غذای مورد نیاز آن ها را تامین نمایند باید موارد زیر را نیز را رعایت نمایند

  • داشتن تخصص های مورد نیاز در مورد نوع مواد خوراکی و نحوه غذا دادن به دام
  • واکسن زدن به موقع دام ها
  • تامین فضایی برای نگهداری دام ها
  • کسب اطلاعات دقیق از تلقیح مصنوعی د رگاو و گوسفند
  • داشتن کارگر با دانش مورد نیاز در باره دامداری
  • تامین غذای مورد نیاز دام در طول سال

مشکلات یک دامدار در مسیر تولید

 

مشکلات یک دامدار در مسیر تولید 

 

  • تامین نمودن علوفه

یکی از مهمترین مشکلات دامدار تامین علوفه برای دام ها است که می‌تواند در قیمت نهایی محصول بسیار تاثیر بگذارد. قیمت علوفه به برخی موارد همچون وضعیت آب و هوایی بستگی دارد. برای مثال در سالی که باران فراوان باشد تولید علوفه نیز در مراتع زیاد است و دسترسی دامداران به آن ها نیز وجود دارد. قیمت علوفه بر روی قیمت نهایی دام و محصولات لبنی تاثیر بسزایی خواهد گذاشت. در زمستان تامین علوفه از دغدغه های اصلی هر فرد دامداری است که با مدیریت درست برطرف خواهد شد.

  • کنترل نمودن بیماری های دام

در زمان گذشته بهداشت در دسترس همگان نبود و  با شیوع بیماری های واگیردار عملا تمام دامداران سرمایه خود را از دست می دادند. ولی امروزه با پشرفت روز افزون تکنولوژی در زمینه های دامپزشکی در ایران مشکلات زیادی برطرف شده است و باعث شده تا دام ها نسبت به گذشته بسیار کمتر از بین بروند.

بیماری های شایع همانند تب مالت و تب برفکی در حال از بین رفتن هستند و به دلیل آگاهی های که صورت گرفته است محدود شده اند. این نکته را در نظر داشته باشید که هزینه زدن واکسن به دام ها و هزینه های مربوط ه بیماری های دام ها از عواملی است که باعث بالا رفتن قیمت نهایی محصولات دامی و لبنی و قیمت دام زنده می‌شود.

  • تلاش شبانه روزی جهت نتیجه گیری

.دامداری از شغل های است که نیازمند تلاش و پشتکار زیادی نسبت به سایر شغل ها است و دامدار موفق باید به صورت شبانه روزی تلاش نماید تا بتواند به نتیجه مطلوب و مد نظر خود برسد

دامداری قبل از طلوع آفتاب شروع می‌شود و تا دیر وقت نیز ادامه دارد که این موضوع نشان می‌دهد که مدیریت و کنترل نمودن بیش از هر چیزی تاثیرگذار است. دامدار موفق باید تمامی مسائل مربوط به دامداری را با دقت کافی انجام دهد تا به دلیل نداشتن آگهی بازده پایینی ند باشد

مزایای دامداری چیست؟

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد ( فائو) اعلام نموده است که در همه ی کشورهای جهان تقاضا برای غذا درحال افزایش می باشد باید از طریق استفاده از ژنتیک بهتر و تغذیه مناسب تر و هدفمند این مشکل را حل نمود. البته بر اساس پیش بینی های صورت گرفته توسط محققان این موسسه بین المللی تا سال ۲۰۲۸ مصرف سرانه گروه های مواد غذایی روندی ثابت داشته باشد اما در دراز مدت قیمت مواد کشاورزی و گوشت قرمز افزایشی می باشد.

این رشد تقاضا در به خصوص در کشورهایی که شاهد رشد بالای جمعیتی هستند ملموس تر است. از این دسته مناطق می توان به کشورهای هند، کشورهای جنوبی آفریقا و خاورمیانه اشاره نمود. اما با این حال به دلیل فقر موجود در این نواحی همچنان تقاضا محدود خواهد ولی شرایط در کشورهایی ثروتمند نظیر آمریکا و اروپا فرق می کند و مردم همچنان گوشت زیادی را در این کشورها مصرف خواهند کرد. دامداری به عنوان یکی از قدیمی ترین شغل ها در بین جوامع شناخته می شود که از مزایای دامداری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تولید گوشت
  • تولید پشم مناسب برای صنایع نساجی
  • تولید چرم با کیفیت
  • تولید محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و …
  • کود حیوانی برای کشاورزی
  • ایجاد اشتغال در مناطق روستایی
  • هزینه نگهداری کمتری نسبت به گاوها
  • افزایش قیمت گوسفند زنده نسبت به سایر دام ها همانند گاو و بز
  • قابلیت نقدینگی سرمایه در حرفه دامداری در هر زمان از سال امکان پذیر است
  • داشتن سود بالا از فروش بره شیری در دوره پرواربندی

آیا دامپروری شغل پردرآمد است

دامداری یک شغل پردرآمد است، اما درآمد حاصل از دامداری به شدت وابسته به عوامل مختلفی مانند نوع دام، تعداد دام‌ها، روش‌های پرورش، نوع بازار فروش و قیمت‌های بازار است. برای مثال، دامدارانی که به پرورش دام‌های شیری می‌پردازند معمولاً درآمد بالاتری نسبت به دامدارانی که به پرورش دام‌های گوشتی می‌پردازند، دارند. همچنین، دامداری به عنوان یک شغل مجازی نیز از طریق فروش محصولات دامی مانند شیر، گوشت و پوست، می‌تواند منبع درآمد خوبی باشد. با این حال، دامداری همچنین نیاز به سرمایه‌گذاری اولیه برای خرید زمین، دام، تجهیزات و سایر هزینه‌های مربوط به پرورش دارد و همچنین نیاز به تخصص و تجربه در زمینه دامداری است. لذا، برای کسب درآمد قابل توجه از دامداری، نیاز به طراحی و اجرای یک برنامه کسب و کار مطمئن و دقیق دارید.

معایب شغل دامداری

  • زحمت شغل دامداری زیاد است.
  • گران بودن هزینه داروها و واکسن دامی
  • کار سختی است و تعطیلی ندارد.
  • مشکلات مزتبط با حمل و نقل
  • حساسیت زیاد دام ها به بیماری های مختلف
  • کاهش قیمت گوسفند زنده
  • این شغل فاقد بیمه است

چرا دامپروری و دامداری مهم است؟

 

چرا دامپروری و دامداری مهم است؟

 

دامداری و دامپروری گوسفند زنده به علت  های مختلفی همانند اقتصادی و اجتماعی که منجر به کسب درآمد، افزایش باروری خاک، و تولید محصولات دامی اعم از شیر، گوشت، پشم و … برای یک خانواده روستایی و عشایری حائز اهمیت میباشد و همیشه مورد توجه این قشر است.

قبل از شروع به دامپروری باید با مهمترین نکات دامپروری گوسفند زنده آشنا شوید که با کلیک بر روی لینک به آن صفحه منتقل خواهید شد.  برخی از خانوار ها از همین طریق که به عنوان اصلی ترین سرمایه آن ها می باشد می توانند درآمد نسبتا عالی ار بدست آورند.
در جامعه امروز صنعت دامپروری با چالش های بسیار مختلفی همراه است که می توانیم به اثرات محیطی همانند تولید گازهای گلخانه ای، مناسب نبودن نرخ بهره وری، نوسانات قیمت مواجه می باشد. در ادامکه قصد داریم که این صنعت را به صورت کامل به اطلاع شما عزیزان برسانیم با ما همراه باشید.

دامداری سهم مهمی در تامین غذای مورد نیاز بشر دارد که در این مورد  می توان به تولید محصولات لبنی، گوشت، پشم، چرم اشاره کرد . علاوه بر این کود حیوانی نقش اساسی را در صنعت کشاورزی داردو باعث رونق تولید در این حوزه می ش گوسفند به دلیل اینکه دارای شرایط دامپروری راحت تری است و نرخ بازده ای بالاتری نسبت به سایر حیوانات دارد بیشتر مدنظر دامداران برای دامپروری است.

همچنین نگرانی ها فراوانی نسبت به عرضه و تقاضای محصولات دامی به ویژه در کشورهای توسعه یافته وجود دارد به این دلیل که تولید این محصولات هزینه زیادی دارد و مراتع در طبیعت روبه کاهش می باشد و این مسئله خود اهمیت دامداری البته از نوع صنعتی را دوچندان می نماید .

امروزه  با اتکا بر دانش و فناوری مدرن به راحتی می توان بخشی از این چالش را حل کرد . بااین حال بخشی از این نوآوری ها می تواند تاثیر منفی بر کیفیت محصولات دامی نیز داشته باشد. حیوانات نظیر گاو و گوسفند نه تنها در منابع اقتصادی قشرهای مختلف جامعه عمل می کند بلکه همچنین بر فرهنگ زندگی روستایی و شهری نیز اثر گذار می باشد، در بسیاری از نواحی مختلف در جهان دام های گوشتی و شیری به مدیریت زمین و حفظ زیر ساخت های این جوامع کمک می نماید.

ارتباط دامداری با تغییرات آب و هوا چیست؟

چنانچه ارتباط میان تغییرات آب و هوایی را با دامداری نادیده بگیریم، در آینده بسیار نزدیک با مشکلات زیست محیطی فراوانی همچون، مشکلات زیست محیطی و پدیده گرمایش زمین روبرو خواهیم شد. بر اساس گزارشاتی که سازمان جهانی اعلام نموده است، جمعیت جهان اکنون حدود ۸ میلیارد نفر می باشد که تنها در سال گذشته یک میلیارد افزایش داشته است.

به صورت کلی شهرنشینی، رشد جمعیت و افزایش یافتندرآمددر کشورهای در حال توسعه عامل اصلی برای افزایش تقاضای محصولات دامی است که این تقاضا به منابع زیادی از منابع طبیعی نیازمند می‌باشد. به طور کلی رشد جمعیت ، شهرنشینی و افزایش درآمد در کشورهای در حال توسعه عامل اصلی برای افزایش تقاضای محصولات دامی خواهد بود . این رشد تقاضا به مقادیر قابل توجهی از منابع طبیعی نیاز خواهد داشت . مصرف این منابع با تولید گاز های گلخانه ای و افزایش دمای زمین همراه خواهد بود.

از مهمترین گازهای گلخانه ای که حاصل از دامداری و دامپروری می باشد می توانیم به، متان و اکسید نیتروژن اشاره نماییم. متان عمدتا از طریق تخمیر مواد غذایی در روده و ذخیره کود تولید خواهد شد. متان گازی می باشد که در گرم شدن کرده زمین ۲۸ برابر بیشتر از دی اکسید کربن تاثیر دارد. میزان تاثیر اکسید نیتروژن نیز بسیار بیشتر از دی اکسید کربن است.

علاوه بر این گازهای گلخانه ای که تولید می شود و ناشی از تخمیر روده ای مواد غذایی و ذخیره کود، تولید خوراک هم همراه با انتشار دی اکسید کربن و چند گاز دیگر می باشد و به عاملی مخرب تبدیل شده است.

 

عوامل مخرب دامداری و دامپروی

  1. تولید گازهای گلخانه ای ناشی از تخمیر مواد غذایی در دستگاه گوارش دام ها و ذخیره سازی کود
  2. تغییر کاربری زمین ها و مراتع طبیعی
  3. استفاده و تولید بیش از حد سموم دفع آفات برای افزایش تولید خوراک دامی
  4. ورود شیرابه کود های دامی و فاضلاب دامداری ها به منابع آبی زیر زمینی و رودخانه ای

 

ذخیره کود دامی چه ارتباطی با تغییرات آب و هوایی دارد؟

 

ذخیره کود دامی چه ارتباطی با تغییرات آب و هوایی دارد؟

بر اساس تحقیقات انجام شده ذخیره سازی نامناسب کودهای دامی به عنوان مهمترین منبع انتشار گازهای متان و اکسید نیتروژن می باشد. چنانچه انواع مواد آلی حاصل از هضم غذا در دستگاه گوارش دام هایی که پرورش پیدا کرده اند در مجتمع های دامپروری به صورت درست ذخیره و مصرف نشود، باعث ایجاد خسارت های جبران ناپذیری برای محیط زیست خواهد شد.

راهکار کاهش خطرات حاصل از توسعه دامداری

به صورت کلی  میان انتشار گازهای گلخانه ای و مسائل زیست میطی با میزان بهره وری دام ها ارتباط معکوس وجود دارد. بنابراین هرچقدر یک حیوان پر فایده تر باشد و محصولات دامی بیشتری را تولید نماید تا حدود زیادی تاثیرات نامطلوب زیست محیطی دامداری و دامپروری کاهش پیدا می‌کند.

برخی از مهم ترین تجهیزات و لوازم مورد نیاز دامداران

در این قسمت به تعدادی از تجهیزات کاربردی و مهم در صنعت دامداری اشاره می نماییم که عبارت است از:

  • دستگاه شیردوش گاو
  • بچینگ خوراک دام
  • وان آبشخور دام
  • دستگاه میکسر خوراک دام و طیور
  • آخور سبددار مخصوص بز، گاو و گوساله
  • کاه و جوخوری مکانیکی
  • تجهیزات توزین دامداری
  • یونجه خور دستی
  • علوفه خوری گوسفند
  • فن و هواکش دامداری
  • پشم چین گوسفند
  • هیدروسیکلون کشاورزی
  • تجهیزات کنترل و لوازم اندازه گیری (دماسنج)
  • رطوبت سنج علوفه
  • شاخ سوز دام

 

برخی از مهم ترین تجهیزات و لوازم مورد نیاز دامداران

سایر لوازم و تجهیزات بسیارمهم در دامداری:

  • لاینر بلند و کوتاه و پولساتور:
    از تجهیزات خیلی مهم در صنایع دام و طیور در دامداری که دارای دام های شیرده می باشند، لاینر است که از حساسیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. از آنجا که لاینر به صورت مستقیم با بدن دام در ارتباط می باشد باید به عنوان مهمترین تجهیزات شیردوشی شناخته شود. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که کیفیت لاینر در فرآیند تولید شیر تاثیر بسیاری دارد.
  •  آخور و آبخوری دامداری:
    از تجهیزات مورد نیاز برای خوراک دام زنده، آخور و بخوری می باشد. آبخوری و آخور دامداری باید طوری باشد که حیوان سر وگردن خود را به راحتی در آن حرکت دهد. آخور و آبخوری دامداریباید دارای ارتفاع، طول، عرض مناسب باشد و عمق آن باید حدود ۱۵ سانتی متر باشد.
  • شیر سرد کن دامداری:
    از دیگر تجهیزاتی که در دامداری ها و سالن های پرورش دام های شیرده بسیار استفاده می شود، شیر سرد کن می باشد که با نصب این دستگاه در دامداری شیر خام دوشیده می شود و تا زمان انتقال از دامداری خنک نگه داشته می شود. بدنه این شیر سرد کن ها اغلب از استیل و آلیاژ می باشد و در وزن های یک تنی تا پن تنی در بازار وجود دارد که اغلب شبیه به تانکر شیر می باشند.

تجهیزات دامپزشکی

  • انواع سرنگ های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک ایرانی
  • انواع سرنگ های یکبار مصرف ایرانی، خارجی
  • انواع سر سوزن های فلزی
  • انواع سر سوزن های یکبار مصرف چینی در گیج های ۱۶،  ۱۸، ۱۹ و ۲۰ کوتاه و بلند
  • کلیه تجهیزات جراحی
  • انواع پنس های جراحی دام کوچک، دام بزرگ و طیور شامل پنس های خون بند، پنس شان گیر، پنس دندان موشی، پنس روده گیر، قیچی های جراحی یک سرتیز و دوسرتیز، سوزن بخیه، پنس سوزن گیر، سوزن گیرلاش گاوی و گوسفندی، تروکار گاوی و گوسفندی و پنس سوزن گیر
  • انواع نخ های بخیه سیلک ، نایلون، کات کرومیک
  • انواع لوله های خون گیری شامل هپارینه، EDTA دار و خلاء دار
  • تیغه جراحی (تیغع پیستوری) به همراه دسته مخصوص (دسته اسکالپل)
  • تجهیزات مامایی شامل ست وینگارد، فوتوتوم، طناب زایمان، قلاب کشویی، هوک چشمی، جک جنین کش، جک زایمان
  • تجهیزات درمان پستان شامل سند ساده، سند کورت دار، سند تیغه مخفی و سند باز کننده سر تیت
  • انواع سند معدی اسبی، گاوی و گوسفندی در سایز های مختلف
  • انواع سند ادراری دام بزرگ و دام کوچک
  • انواع دهان بازکن های چوبی و فلزی دام کوچک و دام بزرگ